23 Mayıs 2008 Cuma

İzmir'in tadı Kalyon'da çıkar










İzmir'in en guzel mekanlarından birine, Kalyon'a gidelim bugün.
Guzelim Kordonboyu'nun Alsancak Gündoğdu meydanına bakan hakim bir noktada konuşlanmış olan bu mekan tam 30 yıldır aralıksız müdavimlerini ağırlıyor.




Kalyon, sözlerle tarif etmekten çok, içinde biraz vakit geçirince anlaşılacak bir mekan. İzmir gece hayatının en eski mekanlarından biri olan Kalyon'un gerçekten de kendine has bir ortamı ve havası var.




Burada hiç tanımadığınız insanlarla aynı masayı paylaşıyor, saatler ilerleyip sohbet koyulaştıkça mutlaka yeni arkadaşlıklar kurmuş olarak kalkıyorsunuz masadan. Kimse birbirini kesmiyor, rahatsız etmiyor, tuhaf tuhaf bakışlarla rahatsız etmiyor. Sanki ezelden beri varolan bir kardeşlik ortamına giriveriyorsunuz ...




Geçen yıllarda yapılan bir ankette Türkiye'nin en beğenilen barları arasına İzmir'den giren tek mekan olan Kalyon'un 30 yıldır ayakta olması bir işletme için büyük başarı. Bu istikrarlı gidişatın temelinde ise işletme tarafından asla taviz verilmeyen prensipler var.Mesela, gece 24:00'te mutlaka kepenkler iniyor. Pazar günleri mekan asla açılmıyor. Hatta yaz tatillerinde Kalyon neredeyse 1 ay boyunca hepten kapanıyor, patronuyla çalışanıyla toplu izin yapılıyor.




Kısacası kendinizi 'iyi' hissettiğiniz özel bir mekan Kalyon.