5 Eylül 2007 Çarşamba

İmkânsız Değil Üstelik Gerekli ! Bir bienal daha başlıyor



İstanbullu sanatseverlerin sabırsızlıkla beklediği günler nihayet geldi! Uluslararası sanat platformunda önemli bir yer tutan Uluslararası İstanbul Bienali bu yıl 10 yaşına giriyor. 8 Eylül - 4 Kasım 2007 tarihleri arasında gerçekleşecek Bienal'in özel projelerinden Gece Gezenler'i kaçırmayın!

10. Uluslararası İstanbul Bienali kapsamında, 18'i Türkiye'den olmak üzere dünya güncel sanat çevrelerinde tanınan ya da yeni keşfedilen 96 sanatçı ve sanatçı grubunun 150'yi aşkın projesi sergilenecek.

Hou Hanru’nun küratörlüğünde "İmkânsız Değil Üstelik Gerekli - Küresel Savaş Çağında İyimserlik" temasıyla gerçekleşecek bienal, bir tema çevresinde düzenlenmiş geleneksel anlayışta bir sergi olmayacak; aksine ortak zekâya dayalı sanatsal üretimi ve fiziksel mekânlarla ilişkiye girmenin yaşayan sürecini vurgulayacak.

Bu yıl bienale özel çeşitli projeler de olacak. Benim favorim "Gece Gezenler", bienalin gece programında yer alan projelerden biri. Projenin kavramsal kurgusu, Hou Hanru'nun Çin Devrimi sırasında halkın ürettiği sokak afişlerine referans vererek kullandığı "dazibao" kavramından hareketle oluşturulmuş. Bienal tarafından yapılan açık çağrı üzerine gönderilen videolar arasından beş genç küratörün yaptıkları seçki, gece boyunca İstanbul'un çeşitli sokaklarında gösterilecek. Kulağa heyecan verici geliyor. Sizce de öyle değil mi?

http://www.iksv.org/bienal

Hiç yorum yok: